Vad går bridge ut på?

En giv är uppdelad i budgivning och spel. Under budgivningen ska du och din partner med väldigt få ord försöka beskriva era kort så noggrant som möjligt. Ni ska landa i hur många stick ni tror att ni kan ta och med vilken trumf, men på vägen dit kan ni berätta mer om era kort: exempelvis om de är bra eller dåliga, om ni har singel i någon färg, antal ess och mycket mer. Ju bättre man blir, desto mer avancerad budgivning kan man ha.

Den andra fasen är själva spelet. Det par som bjöd högst ska försöka klara hem sitt kontrakt, och försvaret ska förstås försöka hindra dem. En av spelarna – träkarlen – lägger upp sina kort så att alla ser dem. Sedan försöker övriga spelare att med hjälp av budgivningen, träkarlens kort och de kort som spelas lista ut vad övriga har för kort för att spela given så bra som möjligt.

I tävlingar spelar man med samma kort vid alla bord. Det gäller alltså inte att ha bäst kort, utan att bjuda och spela så bra som möjligt.

Vill du ha mer kött på benen? Titta på vår introduktionsfilm där Johan Sylvan på 20 minuter förklarar och ger exempel på både budgivning och spel går till. Klicka på knappen Visa filmen här nedanför!