Kategorier
Avancerat Budgivning Försvarsspel Tävling Utspel

En Pyrrhusseger

Hej alla läsare! Igår utlovade jag en ny giv men dessbättre gick jag under gårdagen vidare till final i en stor elittävling på nätet vilket gjorde att given kommer nu istället:-)

En av de värsta känslorna i bridge är när du gör något riktigt vackert och skapar ett bra resultat bara för att vid jämförelsen konstatera att du ÄNDÅ förlorar brickan stort. Se bara på denna bricka jag spelade i en stor nättävling nyligen!

Handen

Jag tar som syd upp följande spännande hand:

Budgivningen

Vi är i ozon mot zon och öst öppnar budgivningen med 1Kl som visar minst 13 poäng och minst 3 klöver. För att om möjligt spärra bort motståndarna från en utgång (som ger dem minst 600 poäng) väljer jag att direkt bjuda 4Sp. Det kan ju t.o.m. gå hem om min partner har rätt kort. Väst låter sig dock inte spärras utan höjer till 5Kl varpå alla passar. Jag hoppas på att få för
– KlK
– ett (eller 2) spaderstick och
– en stöld i den färg där jag har en singelton, alltså hjärter.
Det skulle i så fall bli 3 stick, kanske 4 och minst en straff i kontraktet.

Träkarlen

Det är förstås frestande att spela ut en hög spader, men då kanske motståndarna stjäl eller också försvinner partnerns ingång så att jag inte får min hjärter-stöld. Jag väljer därför att spela ut Hj6 och träkarlen lägger upp:

Spelet

Spelföraren tar för HjA på bordet och min partner högmarkerar med Hj4. Vi spelar med omvända markeringar så lågt kort visar bra i färgen, troligen HjK eller möjligen HjD.
Därefter spelas KlKn som går runt till min kung. Check på den:-).

För att få ihop till sin öppning måste Öst ha RuA så hur ska jag spela in partnern för att få min Hj-stöld?

Jo jag måste helt enkelt hoppas på att han har Spader knekt!!! Har han inte det går kontraktet ändå inte att straffa. Jag underspelar alltså mina AKDxxxx i Sp med en liten och avvaktar med spänning vem som har knekten. Denna gång är lyckan på min sida och partnern tar för SpKn, Han fortsätter med att ta för HjK och vi får avslutningsvis en Hj-stöld för 2 straff!

Sitsen

Hela sitsen var:

Vi tar alltså in 200 för 2 straffar i zonen och avvaktar stolt jämförelsen för att skryta med detta vackra försvarsspel… Det visar sig dock att lagkamraterna har släppt hem 4SpX och betalat ut 590!!! Så istället för att skryta får vi betala ut 9 IMP på brickan 😠

Tala om antiklimax men vi gjorde i alla fall så gott vi kunde…

Ja tack, jag vill prenumerera på bloggen!

* indicates requiredLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *