Kategorier
Budgivning Medelsvår Tävling

STORT UNDERLÄGE I BRIDGEFINAL

Stort underläge

Ibland hamnar ett lag i stort underläge tidigt i matchen. Det är då mycket svårt att vända till vinst men inte omöjligt. Dock kan ju det stora underläget bero på att det andra laget är klart bättre och då är det förstås ännu svårare…

I årets final i Chairmans Cup hamnade lag Greven i ett tidigt underläge efter de första 16 brickorna av totalt 64. Vi ska nu titta lite på hur det kunde gå så illa.

I lag Greven spelade Thomas Ivarsson – Joakim Nordlindh NS i öppna rummet och mötte lag Skalmans Per-Erik Malmström- Johan Säfsten ÖV.

I slutna rummet spelade Hans Kvick-Björn Alenfalk (som sedan vann SM-par-finalen) ÖV för lag Greven mot Mikael Grönkvist-Tommy Bergdal NS för lag Skalman.

Fösta given

Här spelade båda lagen 3Sp av Ö med klöverutspel. Det ser ut som 3Sp, 1Hj och 1 Ru-förlorare och lag Greven i slutna rummet gick också en straff. I öppna rummet gick dock lag Skalman hem i kontraktet, möjligen efter en klövervända mot dubbelrenons av försvaret så att Hj-förloraren försvinner. Ingen bra start för lag Greven och 5 IMP till Skalman. Ställning 0-5.

Andra given

                    

Bricka 2 Ö giv N-S i zon:

Skalman i öppna rummet spelade normala 3NT av  Ö med 9 stick för 400. Dock kom Greven i slutna rummet i 3 Hj på 4-3 vilket dessutom gick en straff efter RuA i utspel. 10 IMP till Skalman och 0-15 i matchen.

Tredje given

Bricka 3 S giv ÖV i zon

Ännu fler IMP!!

Skalman i öppna rummet nöjde sig med 2Hj som gick hem med 2 övertrick. 4Hj ser ut som ett bra kontrakt och går inte att straffa. En vinstbricka för Greven? Nej, i slutna rummet kom Greven i 3NT av V vilket snabbt betades med Ru-utspel. Ytterligare 7 IMP till Skalman som nu leder 22-0.

Som synes ingen drömstart för Greven:-(

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *